Coaching

Verbindend, opbouwend en versterkend.

Dat elk kind uniek is, hoef ik hier niet uit te leggen.

Iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt, is zich hier van bewust.

Als kindercoach vind ik het erg belangrijk dat ieder kind ook een individuele en opbouwende aanpak krijgt.

In de praktijk ga ik in op vragen rond assertiviteit, zelfvertrouwen en faalangst, maar werk ik ook rond thema’s zoals (mis)communicatie, motivatie en concentratieproblemen. Soms is het nodig om met kinderen aan de slag te gaan rond rouwverwerking, omgaan met (hevige) emoties en trauma’s, om zo vat te krijgen op alles in hun jonge leventje.

Samen met kind en ouders ga ik op zoek naar wat het kind nodig heeft.

Het doel is steeds om verbindend en versterkend te werken. Ik pas mijn aanpak en methodes dan ook steeds aan, aan de noden van het kind. Omdat de driehoek vader – moeder – kind heel belangrijk is, wil ik graag iedereen hierin betrekken en zijn ouders dus ook steeds welkom in de trajecten. Zo zoeken we naar datgene wat jouw kind weer in beweging brengt nadat het belemmerd is geweest in zijn/haar eigen groeiproces.

Omdat elk kind anders is, gebruik ik ook verschillende methodes om met hen aan de slag te gaan. Zo werk ik o.a. met therapeutisch tekenen, familieopstellingen, coaching gesprekken, visualisaties, affirmaties, educatieve en explorerende spelletjes, etc